Liderii Partidului Social Democrat nu au fost invitați la Congresul PNL de la Romexpo. Florin Cîțu a câștigat bătălia cu Ludovic Orban,

”Cîțu, te așteptăm la moțiune!”, au scris social-democrații, sâmbătă seară, pe Facebook.

Fostul președinte al PNL, Ludovic Orban, a pierdut, sâmbătă seară, alegerile pentru șefia PNL și a anunțat că își va depune demisia din funcția de șef al Camerei Deputaților. De asemenea, a anunțat că nu mai există niciun parteneriat cu Klaus Iohannis:

”Din momentul de față între Ludovic Orban și Klaus Iohannis nu mai există niciun parteneriat. Luni îmi voi depune demisia (de la șefia Camerei Deputaților, n.red.)”, a declarat Ludovic Orban în primul mesaj după pierderea alegerilor.

Florin Cîțu a câștigat, sâmbătă, șefia PNL cu 60% din voturi, Ludovic Orban a luat 40%. Cîțu a primit 2.878 de voturi (60,2% din voturile valabile), Orban – 1898 de voturi (39,7%), iar 72 au fost nule.

Premierul le-a mulțumit membrilor de partid în primul discurs ca președinte ales al PNL și a spus că nu e surprins de alegere.

Ambele tabere, atât a lui Cîțu, cât și a lui Orban, s-au referit la PSD, ca la adversarul de moarte. Numai că PSD va sprijini din umbra guvernul minoritar, susțin sursele politice.

 

Articolul precedentSURSE Florin Cîțu conduce detașat la numărarea voturilor pentru șefia PNL
Articolul următorCiolacu: Nu vom susține un guvern minoritar PNL