Cu 1310 voturi favorabile, moțiunea “Reconstrucția PSD” și echipa de conducere propusa de Marcel Ciolacu au fost validate. Au fost 1450 de voturi valabil exprimate, la o prezența dev1460 de delegați, dintr un total de 1509. Contracandidatul lui Marcel Ciolacu, Eugen Orlando Teodorovici, contestatar al legalității Congresului și în absenta, a obținut 91 de voturi. Totodată, 49 de voturi au fost nule.
Primele declarații făcute de Marcel Ciolacu au fost destul de neașteptate. Președintele PSD a spus ca se uita dimineața în oglinda și știe cât de înalt și de mare este. Dar știe și ca nimeni nu este de neînlocuit. Exces de modestie sau declarație de forță, noul președinte a completat: ” Pe lângă multele defecte pe care le am, am poate și o calitate, aceea de a ma tine de cuvânt întotdeauna”. Marcel Ciolacu le a cerut colegilor să se concentreze pe lupta politica cu adversarii PSD, sa tina de agenda oamenilor și să existe în partid un climat de colegialitate. “Să ne sprijinim unii pe alții și sa nu mai semănăm neîncrederea intre noi, colegii”.
Marcel Ciolacu l a invitat pe contracandidatul sâu să se alăture echipei câștigătoare, dar fără a putea indica o poziție exactâ din care să facă acest lucru.

Articolul precedentGabriela Firea, revoltata de indolența Guvernului Orban în fața Congresului PSD
Articolul următorMarcel Ciolacu conduce cu echipa, dar răspunde personal pentru rezultatele PSD